6.2 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Školskú plaváreň v Karlovej Vsi môžu využívať už aj imobilní návštevníci

Najčítanejšie

Karlova Ves zakúpila do svojej plavárne v Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici 62 špeciálny zdvihák.

Vďaka nemu môžu vchádzať do veľkého plaveckého bazéna ľudia, ktorí sa pohybujú prostredníctvom invalidného vozíka. Prístup cez tradičné rebríkové schody predstavuje pre nich problém.

„Investícia do bazéna na Majerníkovej 62 nebola zanedbateľná a preto je našim cieľom, aby ho mohol využívať naozaj každý, od školákov, aktívnych športovcov, až po verejnosť, vrátane rodičov s malými deťmi. Sme radi, že sa nám spoločnými silami podarilo zaobstarať zariadenie, ktoré umožní dostať sa do bazéna aj ľuďom s obmedzením pohybu, pre ktorých môže byť pohyb vo vode aj skvelou rehabilitáciou,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Zakúpenie mobilného zdviháka pre imobilných a starších návštevníkov školskej plavárne bolo možné vďaka dotácii Bratislavského samosprávneho kraja vo výške 2000 eur. Ďalších 500 eur vyzbierali z príspevkov návštevníkov plavárne.

Zakúpenie zdviháka oceňuje aj zástupca zdravotne znevýhodnených v Karlovej Vsi. „Môcť sa dostať do bazéna zdvihákom je pre nás zdravotne znevýhodnených, ale aj pre starších plavcov, ako zlatá vstupenka. Bez takéhoto zariadenia by nebola možná naša pohybová rehabilitácia. Osobne mám radosť, že aj pri takejto investícii sa myslí na nás,“ uviedol karloveský poslanec Jozef Griač.

Do karloveskej plavárne už v minulosti dokúpili sprchový invalidný vozík. Ďalším zlepšením pre imobilných návštevníkov bolo vytvorenie parkovacích miest pre ŤZP priamo pred vstupom do plavárne. Súčasťou plavárne je bezbariérový prístup v interiéri, tiež samostatná sprcha, toaleta a šatňa pre imobilných návštevníkov.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne