5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Nové Mesto pomôže ukrajinským občanom na úteku, spustilo projekt „Pomáhame“

Najčítanejšie

Na Slovensko prichádzajú prví utečenci. Nakoľko muži od 18 do 60 rokov dostali povolávací rozkaz, prichádzajú ženy a deti. Mnohí cítime, že chceme pomôcť, lebo na solidarite s utekajúcimi ženami a deťmi sa vieme zhodnúť všetci.

Starosta spoločne s poslancami miestneho zastupiteľstva sa rozhodli otvoriť miestny úrad na Junáckej ulici č. 1 v bratislavskom Novom Meste na 24 hodín denne.

Môžete pomôcť aj Vy a priniesť trvanlivé potraviny, spacáky, skladacie lehátka, posteľnú bielizeň, karimatky, deky, hygienické potreby, mydlá a dezinfekciu, plienky, trvanlivé potraviny, sušené mlieko pre malé deti.

Mestská časť Nové Mesto si robí zároveň zoznam dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní pomáhať tam, kde bude treba, aj možnosť voľného ubytovania. Kto chce pomôcť, nech prosím napíše svoje meno a telefón na e-mail: pomahame@banm.sk.

Ak máte voľnú izbu, dom, nehnuteľnosť, prípadne ste majiteľom hotela či ubytovne, a boli by ochotní ubytovať ľudí na úteku za symbolickú cenu, ozvite prosím, tiež malom: pomahame@banm.sk, prípadne kontaktujte: Junácka ulica č . 1, Miestny úrad Bratislava-Nové Mesto, Telefón: 0907 977 211, E-mail: pomahame@banm.sk, Transparentný účet: SK62 0900 0000 0051 6989 6642, Slovenská sporiteľňa. Na stránke Slovenskej sporiteľne budete vidieť, na čo boli vaše peniaze použité.

(fb, red )

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne