8.8 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

V piatok 4. marca sa uskutoční na Námestí SNP v Bratislave protestné zhromaždenie Mier Ukrajine

Najčítanejšie

V piatok 4. marca o 17:00 sa uskutoční na Námestí SNP protestné zhromaždenie na podporu Ukrajiny a jej občanov. Cieľom podujatia je ukázať, že odsudzujeme ruskú agresiu a že stojíme za slobodnou Ukrajinou a jej občanmi.

Na podujatí prehovorí zakladateľka Ukrajinsko-Slovenskej Iniciatívy Ľudmila Verbická, minister obrany Jaroslav Naď, analytik Alexander Duleba, herečka Kristína Tormová a ďalšie osobnosti verejného života. Protestné zhromaždenie organizuje občianska iniciatíva Mier Ukrajine.

Je tomu presne týždeň, čo sa Ukrajina bráni proti neopodstatnenej agresii ruskej armády, ktorá neustále narastá. Hrdinsky odolávajú mnohopočetnej presile a bránia tak nielen svoju, ale aj našu slobodu. Príďme im preto spoločne 4. marca o 17:00 na Námestie SNP do Bratislavy vyjadriť podporu a solidaritu.

Ukážme, že stojíme na strane občanov Ukrajiny a povedzme jasné nie ruskej agresii, ktorá sa stupňuje a ktorá spôsobuje utrpenie u nášho východného suseda.

V boji s agresorom Ukrajinci a Ukrajinky už 8 rokov preukazujú, že zdieľajú naše hodnoty a patria do Európy. Zaslúžia si preto našu jasnú podporu v ich snahe začleniť sa do Európskej únie.

Na mierovom podujatí prehovoria Ľudmila Verbická (zakladateľka Ukrajinsko-Slovenskej Iniciatívy), Jaroslav Naď (minister obrany), Alexander Duleba (analytik), Kristína Tormová (herečka), Róbert Bezák (arcibiskup), Richard Stanke (herec), Ladislav Teren (výtvarník), Silvester Lavrík (prozaik), Daniel Pastirčák (kazateľ), Zuzana Wienk (aktivistka), Richard Krivda (kameraman), Peter Tkačenko (komentátor), Zuzana Kepplová (komentátorka) Martina Folonenko (ukrajinská študentka).

Organizátorom podujatia je občianska iniciatíva “Mier Ukrajine”, ktorá vznikla ako odpoveď na bezprecedentnú agresiu a útok ruskej armády na slobodnú a suverénnu Ukrajinu. V spolupráci s Ukrajincami a Ukrajinkami žijúcimi na Slovensku organizovali aj pokojný protest pred veľvyslanectvom Ruska “Za vašu a našu slobodu – protest proti okupácii Ukrajiny”, ale aj “Sviečkový pochod za mier na Ukrajine”, ktorého sa zúčastnilo cca 3 – 5 tisíc ľudí.

Tento piatok očakávame ešte väčší počet účastníkov, keďže na Slovensku sa naštartovala ohromná vlna solidarity. Veríme tak, že aj týmto protestom nadviažeme na desaťtisícové zhromaždenia v iných európskych metropolách.

Protest je oficiálne ohlásený, organizovaný so súčinnosťou mestskej časti Bratislava Staré Mesto. Bezpečnosť je koordinovaná s Krajskou políciou Bratislava a Okresnou políciou Bratislava I. Organizátori prosia účastníkov protestu o pokojný priebeh a rešpektovanie pokynov označených dobrovoľníkov.

Odkaz na udalosť na facebooku > TU

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne