Andrej Árva ohlásil kandidatúru na starostu Nového Mesta

V októbri 2022 čakajú i bratislavskú mestskú časť Nové Mesto komunálne voľby a teda i možná výmena na poste starostu, ktorú zastáva už tretie volebné obdobie od roku 2010 Rudolf Kusý.

Andrej Árva, ako jeho oponent, mu vyčíta nekonanie v stavebných konaniach, ale i nákladnú kampaň, ale i neschopnosť súčasného starostu Kusého viesť miestne zastupiteľstvo.

Ing. Andrej Árva je novomestským poslancom od roku 2014, dve volebné obdobia, svoju kandidatúru na starostu ohlásil na sociálnej sieti. V profesijnom živote vlastní PR agentúru Storyline.

„Miestny úrad neplní uznesenia zastupiteľstva, dôležité materiály na rokovanie miestneho zastupiteľstva sú pripravované bez patričnej kvality a na poslednú chvíľu, často bez predošlej diskusie v príslušných komisiách a poslaneckých kluboch. Verejné financie Novomešťanov sú neefektívne míňané,“ uviedol Andrej Árva.

„Čierne stavby rastú v mestskej časti „ako huby po daždi,“ aj napriek tomu, že štatutárny orgán stavebného úradu, starosta, má priamu možnosť tieto rozhodnutia a povolenia ovplyvniť, čo ale v mnohých prípadoch nerobí. Už stačilo!,“ doplnil Árva.

Na otázku Novomestského Večerníka, ako by on postupoval v stavebných konaniach, Andrej Árva odpovedal „Rozhodol by som v zákonnej lehote,“ čím narážal na nekonanie starostu Kusého v stavebných konaniach, kvôli čomu čelil trestnému oznámeniu zo strany developera a skončil v cele predbežného zadržania. Obvinenie nakoniec prokurátor zrušil. > Čítajte viac 

Nový kandidát na starostu zároveň uistil verejnosť, že jeho kampaň nebude okázalá a nebude stáť státisíce eur, poukázal tým na minulé kampane Rudolfa Kusého, ktorý priznal že minul 237 tisíc eur v kampani na župana v roku 2017. „Kusý tvrdil, že prvú fázu kampane zaplatil z úspor a z peňazí svojho otca,“ uviedol denník SME.

Ďalším predpokladaným kandidátom na starostu mestskej časti Nové Mesto má byť aktivista Matúš Čupka zo vznikajúcej mestskej strany TEAM BRATISLAVA, ktorý ale ešte svoju novú kandidatúru stále neohlásil. V roku 2018 skončil Čupka vo voľbách v poradí druhý so ziskom 5783 hlasov, za Rudolfom Kusým z 9011 hlasmi.

Očakávame súboj práve medzi týmito dvomi kandidátmi a Andrej Árva pravdepodobne len odoberie hlasy Rudolfovi Kusému a výsledok z roku 2018 sa zopakuje, ale len s tesnejším výsledkom.

Prečítajte si rozhovor s Matúšom Čupkom, starosta Kusý redakcii Novomestského Večerníka najprv rozhovor prisľúbil, ale potom na naše otázky odmietol odpovedať. Rozhovor s prvým ohláseným protikandidátom Andrejom Árvom vám prinesieme o niekoľko dní:

Matúš Čupka: K dobrovoľníctvu ma viedol záujem o naše mesto, túžba mu pomôcť a zároveň nájsť priestor pre pozitívnu sebarealizáciu

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu