11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Odštartovalo natáčanie druhej série úspešnej šou RTVS Pečie celé Slovensko

Najčítanejšie

Úspešná šou RTVS, v ktorej svoje pekárske a cukrárske umenie počas minulej jesene predstavilo tucet amatérskych pekárok a pekárov, sa vráti na televízne obrazovky aj tento rok. Aj v druhej sérii sa diváci môžu tešiť na výnimočné pekárske a cukrárske výzvy, jedinečné recepty a neopakovateľnú atmosféru.

Programom bude opäť sprevádzať moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval. Zručnosti nového tucta talentovaných súťažiacich budú aj v druhej sérii hodnotiť profesionálne cukrárky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.

Natáčanie druhej série šou Pečie celé Slovensko už odštartovalo a RTVS ju na obrazovky Jednotky uvedie na jeseň tohto roka.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Production a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a v minulom roku si svoje sily v súťaži zmerali aj amatérski pekári a cukrári zo Slovenska.

Relácia Pečie celé Slovensko dosiahla mimoriadnu popularitu a pozitívne divácke ohlasy, čo sa odrazilo aj na mimoriadnej sledovanosti, ktorá pravidelne presahovala hranicu pol milióna divákov.

„S novým ťažiskovým projektom sme chceli nadviazať na predchádzajúce veľké projekty, akým boli Najväčší Slovák či divácky obľúbená šou Zem spieva a som úprimne rád, že sa nám to podarilo. Jednoznačne to potvrdzuje záujem divákov a ich pozitívne ohlasy na projekt Pečie celé Slovensko. Aj prostredníctvom tejto šou prinášame divákom pozitívne emócie – spolupatričnosť, dobrosrdečnosť, priateľskosť, lásku k tradíciám a dobroprajnosť. Teším sa, že práve RTVS prináša na obrazovky reláciu, ktorú diváci sledujú radi práve pre úžasnú atmosféru a tento projekt bude pokračovať aj v tomto roku s rovnakou emóciou,“ vyjadril sa k úspechu relácie generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Projekt zaujal nielen televíznych divákov, ale jeho prípravu si užil aj štáb a účinkujúci. „V prvej sérii sa stal malý zázrak a naši súťažiaci v stane vytvorili rodinu, ktorá si pomáhala, tešila sa z úspechu druhého a veľmi ťažko prežívala, keď ju musel na konci každej epizódy niekto opustiť. Pevne verím, že sa nám podobnú atmosféru podarí vyčarovať aj v tejto sérii. Už teraz sa veľmi teším,“ vyjadril sa herec a moderátor šou Pečie celé Slovensko Juraj Bača.

Na natáčanie druhej série sa teší aj Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý bude opäť tvoriť moderátorskú dvojicu s Jurajom Bačom. „Pocity sú veľmi pozitívne, a to vďaka skvelej prvej sérii a očakávania sú podobné. Chcem veriť, že sme našli takých finalistov, ktorí sa nechali inšpirovať prvou sériou a budeme mať z toho celého zas jeden príjemný zážitok,“ vyjadril sa Milan.

Obaja moderátori sa na svoju úlohu, po skúsenostiach z prvej série šou, zodpovedne pripravovali. „Snažil som sa dostať do formy, aby som opäť mohol s čistým svedomím ochutnávať dobroty našich súťažiacich, čo sa mi však kvôli pracovnej vyťaženosti nepodarilo. Budem ale ochutnávať aj tak,“ smeje sa Juraj. „Ja som mal ambíciu ísť na kurz pečenia k našim porotkyniam, ale lenivosť zas raz zvíťazila. Namiesto seba som k Natachi Pacal poslal na kurz pečenia tartaletiek svoju tetu Evu, veľkú fanynku šou Pečie celé Slovensko,“ zhrnul svoju snahu Milan.

Dôležitú úlohu v celej šou aj v tomto roku zohrá dvojica porotkýň. Zručnosti súťažiacich a ich upečené dobroty budú aj tento rok hodnotiť profesionálky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.

„Osobne sa veľmi teším na eufóriu nápadov a chutí v jednotlivých sladkých a slaných dobrotách našich súťažiacich. Novú dvanástku poznám z kastingov a pamätám si prácu každého, čo priniesol, ako to vyzeralo, ako to chutilo, myslím, že sa môžeme tešiť na úžasné nápady a nádherné prezentácie. Pevne verím, že mnohí prekvapia. Teším sa na ich dravosť, a ako sme mali možnosť vidieť na kastingoch, aj ich odhodlanosť, zmysel pre dokonalosť a najmä lásku k pečeniu,“ prezradila Jožka.

„Sú šikovní, rozhľadení a čo je dôležité, že s predchádzajúcimi účinkujúcimi ich spája spomínaná láska k pečeniu. Obdivujem ich odhodlanie, výdrž, kreativitu a fantáziu,“ dodáva Petra a neskrýva radosť z pokračovania úspešnej šou. „Veľmi sa teším, že šou mala taký pozitívny ohlas na Slovensku a správa, že bude aj druhá séria, bola pre mňa jednou z tých najkrajších. Zároveň je to pre nás aj veľká zodpovednosť, aby sme udržali štandard, ktorý sme prvou sériou nastavili veľmi vysoko.“

Obe porotkyne starostlivo pripravovali témy pre jednotlivé epizódy a recepty pre technické výzvy pre druhú sériu šou. Jožka naznačila, že aj druhá séria bude skutočne pestrá: „V druhej sérii sa diváci môžu tešiť na osvedčenú klasiku, tradičné koláčiky a zákusky, ale aj na dezerty, ktoré nás prenesú do kolísky gurmánov, noblesy a moderného umenia.“

„Ja som veľmi pyšná na recepty a výzvy, ktoré sme pre druhú sériu pripravili a dokonca si myslím, že to bude ešte lepšie ako minulý rok. Každý, kto rád pečie, si tam nájde niečo svoje. Či torty, či slané, či domáce pečenie, ale aj vysokú cukrárinu. Z každého rožku trošku a všetko zaujímavé a veľmi veľmi chutné,“ opisuje zadania Petra.

Diváci sa už na jeseň môžu tešiť na 11 súťažných epizód, ako aj dva špeciály. RTVS chce aj tento rok prostredníctvom šou Pečie celá Slovensko divákom nielen predstaviť slovenskú tradíciu v pečení a cukrárstve, ale zároveň pomôcť amatérom preraziť a stať sa profesionálmi.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne