10.5 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Michal Vlček: Množstvo vecí sa vo Vajnoroch podarilo a chceme v tom pokračovať

Najčítanejšie

Súčasný starosta Ing. Michal Vlček obhájil pozíciu a pokračuje ako starosta mestskej časti Vajnory, keď získal výraznú prevahu nad ostatnými kandidátmi s počtom hlasov 1356 pred druhou v poradí Monikou Debnárovou, ktorá získala 453 hlasov a tretím Jurajom Ondruškom, ktorý získal vo voľbách len 410 hlasov.

Kandidoval ako nezávislý, s 9-členným tímom „Vajnory – Dedina v meste na správnej ceste“ z ktorého si obyvatelia Vajnor zvolili spolu až sedem poslancov a v 9-člennom zastupiteľstve majú väčšinu.

Aký bol predvolebný boj? Bola tento rok kampaň vedená oponentmi v negatívnom duchu? Stretli ste sa s pod pásovou komunikáciou od kandidátov? V čom bola iná ako pred 4 rokmi?

Za seba môžem povedať, že som sa kampaň snažil viesť vyslovene v pozitívnom duchu. Komunikovali sme množstvo vecí, ktoré sa vo Vajnoroch podarili, v ktorých chceme pokračovať a hlavne predstavili program na ďalšie štyri roky.

Ako jediní sme boli plnohodnotný tím ľudí – starosta a 9 kandidátov na poslancov. Kampaň bola iná ako pred štyrmi rokmi hlavne v tom, že som do nej vstupoval ako úradujúci starosta, ľudia mohli zhodnotiť ako som v tejto funkcii pracoval uplynulé štyri roky.

Voľby samozrejme poznačila aj negatívna kampaň, hlavne na sociálnych sieťach, viacero hejtov a dezinformácii, ale to už je taká klasika. My sme sa snažili viesť kampaň vecne a absolútne nekonfrontačne. V konečnom dôsledku sa mi potvrdilo, že Vajnoráci sú rozumní ľudia, ktorí vidia veci reálne, vedia oceniť výsledky a volia na základe reálnych programov a nie nesplniteľných cieľov.

Čo spravíte ako prvé po zvolení do funkcie starostu? Máte zodpovednosť za 7 poslancov zo svojho tímu, ktorých zvolili obyvatelia do zastupiteľstva. Predpokladáte bezkonfliktné spoluprácu počas celého funkčného obdobia?

Urobím všetko preto, aby sme na zastupiteľstve riešili veci pozitívne v prospech Vajnor a napĺňali program, s ktorým nám občania dali dôveru. Táto dôvera je pre mňa obrovským záväzkom voči všetkým Vajnorákom, bez ohľadu na to, komu dali svoj hlas.

Výsledok beriem v prvom rade s pokorou a viem, že nie je len mojim výsledkom ale aj výsledkom kolegov z tímu kandidátov na poslancov, podporovateľov, zamestnancov úradu, ale aj mojej rodiny, ktorá bola trpezlivá a chápala, že si ma v čase pred voľbami doma veľmi neužijú.

Teraz je dôležité spojiť sily a za seba svoj tím môžem povedať, že urobíme všetko preto, aby sme mohli pokračovať ako dedina v meste po úspešnej správnej ceste, ktorou sme sa v uplynulom období vydali.

Na prvom mieste ja samozrejme pokračovanie projektov z uplynulého volebného obdobia. Ak by som mal vybrať jeden, tak osobne ma v poslednom období nesmierne potešil úspech projektu nového zariadenia pre seniorov, na ktoré sme získali finančné prostriedky z fondov EÚ a hneď budúci rok pripravujeme jeho výstavbu.

Aj po období pandémie sme našim seniorov toho veľa dlžní a ako samospráva aj takto vieme prispieť k tomu, aby mohli prežiť dôstojnú jeseň života.

Kam ste vzali rodinu na dovolenku, oddýchnuť si po celodennej trojmesačnej kampani?

Kampaň bola časovo náročná a predovšetkým rodina si ma za posledné mesiace naozaj doma moc neužila, vrátane leta a voči nim som cítil obrovský časový dlh. Preto sme s rodinou išli po voľbách na týždeň za teplom, aby som im nahradil „kampaňové leto“😊

Ďakujeme za rozhovor.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne