19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

V Novom Meste zachraňujú stromy ich presadením na nové miesta

Najčítanejšie

Mestská časť Nové Mesto informuje: „V súčasnosti je nevyhnutné budovať a udržiavať zeleň v mestskom prostredí vzhľadom na klimatické zmeny. Ak podmienky umožňujú presadiť zdravé stromy, je to pre nás preferované riešenie. Takto miestny úrad pristupoval aj pri rozhodnutí o osude stromov v rámci projektu Nového Istropolisu.

Práce na výstavbe pokračujú a s tým aj súvisiaca starostlivosť o existujúcu zeleň. Viaceré perspektívne stromy z Trnavského mýta dostali šancu ďalej rásť a slúžiť na novom mieste.

Osem vzrastlých stromov, ktoré doteraz rástli pri parkovisku niekdajšieho Istropolisu, sme zachránili pred výrubom:

  • štyri javory a jeden jaseň budú ďalej rásť na Kuchajde,
  • tri lipy doplnia zeleň v parku na Račianskom mýte

Investor zabezpečuje presadbu a starostlivosť počas obdobia po výsadbe na vlastné náklady. Týmto krokom umožníme stromom plniť svoje ekologické a estetické funkcie aj naďalej. Okrem iného, majú aj vysokú spoločenskú hodnotu.

Presadenie perspektívnych stromov namiesto výrubu, je dôležitým krokom k výraznej pomoci pri snahe znížiť dopady klimatickej krízy.

Pri presadbe stromov spolupracoval developer projektu Nový Istropolis a referát životného prostredia na miestnom úrade,“ uviedla mestská časť.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne