2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Marián LUHA: „Nový Apple iPad – 4. generácie s Retina displejom a kapacitou 128gb!“

Najčítanejšie

Ako som sa práve dozvedel z čerstvej tlačovej správy spoločnosti Apple, nový tablet iPad s väčšou kapacitou pamäte je už tu! A to hneď v 128gb verzii!

Uvedeniu nepredchádzalo žiadne bombastické predstavenie na live show typu „Apple event“ s pohostením pre stovky novinárov a  s vystúpením hviezdnej  rockovej kapely „Foo Fighters“

Avšak pre komunitu fanúšikov značky Apple, ku ktorým sa neskromne radím i ja,  je každá správa, ako nový a krásny deň. Túžobne totiž očakávajú každú novú správu o „ich dizajnovej a technologickej ikone“…

Nový iPad s väčšou kapacitou pamäte je tu! A to hneď v 128GB verzii! Nielen pre výkon, ale už aj pre kapacitu pamäte by iPad štvrtej generácie mohol byť voľbou na zváženie a protipólom k Apple MacBook Air, ktoré sú často využívané nielen na konzumáciu mediálneho obsahu, ale i na prácu. Ten však stále má výhodu optimálnej,  respektíve lepšej ceny, keďže odporúčaná cena nového iPadu je 799 dolárov v prípade verzie s Wi-fi a 929 dolárov pri verzii Wi-fi+Cellular. Uvedenie do predaja na Slovensku predpokladám začiatkom marca tohto roku.

Apple už eviduje viac ako 120 miliónov predaných zariadení iPad. Podľa tlačovej správy spoločnosti Apple „iPad má aj naďalej výrazný vplyv na firemnú sféru, keď prakticky všetky firmy z rebríčka Fortune 500 a viac ako 85 percent firiem z rebríčka Global 500 v súčasnosti iPad nasadzujú alebo práve testujú“.

Spoločnosť Apple je tvorcom počítačov  Mac, najlepších osobných počítačov na svete,  a softwaru OS X, iLife, iWork a profesionálnych aplikácií. Apple je so svojimi prehrávačmi iPod a online obchodom iTunes lídrom revolúcie digitálnej hudby. Spoločnosť Apple od základov zmenila mobilný telefón revolučným iPhonom a obchodom App Store, iPadom definuje budúcnosť mobilných multimediálnych a počítačových zariadení.

Marián LUHA

 A tu je sľúbená tlačová správa v plnom znení, ktorú som preložil do slovenčiny:

CUPERTINO, Kalifornia – 29. januára 2013 – Spoločnosť Apple dnes predstavila 128GB* verziu 4. generácie iPadu s Retina displejom. 128GB iPad vo verzii s Wi-Fi a Wi-Fi + mobilné dáta (Cellular) ponúka dvojnásobnú úložnú kapacitu oproti 64GB modelom a zmestí sa tak do nich ešte viac cenného obsahu, vrátane  fotiek, dokumentov, projektov, prezentácií, kníh, filmov, TV programov, hudby a aplikácií.

Phil Schiller
Phil Schiller, senior viceprezident divízie Worldwide Marketing spoločnosti Apple

„S viac ako 120 miliónmi predaných zariadení iPad je jasné, že zákazníci po celom svete  svoje iPady milujú a každý deň nachádzajú ďalšie skvelé dôvody, prečo k práci, učeniu a zábave namiesto svojich starých PC využívajú práve iPady,“ povedal Philip Schiller, senior viceprezident divízie Worldwide Marketing spoločnosti Apple.

„S dvojnásobnou úložnou kapacitou a bezkonkurenčnou ponukou viac ako 300 000 natívnych aplikácií pre iPad majú podnikateľské subjekty, pedagógovia a umelci mnoho ďalších dôvodov, prečo iPad používať pre  svoje každodenné pracovné a osobné potreby.“

iPad má i naďalej výrazný vplyv na firemnú sféru, keď prakticky všetky firmy z rebríčka „Fortune 500“ a viac ako 85 percent firiem z rebríčka „Global 500“ v súčasnosti iPad nasadzujú alebo práve testujú. Pre spoločnosti, ktoré pravidelne pracujú s veľkými objemami dát, ako sú 3D CAD súbory, röntgenové snímky, filmové strihy, hudobné stopy, detailné plány projektov, inštruktážne videá a servisné príručky, je prínosom mať pre iPad viac úložných možností. Viac ako 10 miliónov užívateľov iWork a zákazníkov, ktorí využívajú ďalšie skvelé aplikácie, ako Global Aptitude pre analýzy športových tímov na základe filmových záznamov a vytvárania digitálnych herných taktík, Auria pre skvelý 48 stopový nahrávací systém alebo AutoCAD pre skicovanie architektonických a strojárenských výkresov, oni všetci tiež využijú benefity a možnosť voľby iPadu s väčšou úložnou kapacitou.

„Naša aplikácia AutoCAD WS pre iOS bola navrhnutá k tomu, aby zákazníkom umožnila bezproblémový prístup k ich návrhom odkiaľkoľvek  a kedykoľvek,“ povedala Amy Bunszelová, viceprezidentka divízie, ktorá má na starosti produkty AutoCAD proAutodesk. „Tieto súbory sú často veľké a s podrobnými detailmi, takže mať tenký a ľahký iPad s jeho dotykovým displejom, integrovanou kamerou a celodennou výdržou batérie je pre užívateľa skutočnou výhodou, umožňujúcou prezeranie, upravovanie a zdieľanie autocadových súborov.“

„Funkcie a schopnosti iPadu nám umožňujú definovať nový štandard pre viacstopové nahrávanie a úpravy na mobilnom zriadení,“ povedal Rim Buntinas, generálny riaditeľ spoločnosti WaveMachine Labs. „Užívatelia aplikácie Auria môžu v súčasnosti prehrávať 48 monofónnych alebo stereofónnych stôp v kvalite  24 bitov/96 kHz, nahrávať až 24 týchto stôp súčasne a robiť úpravy a mixovanie hudby pomocou známych nástrojov. S jeho jednoduchým prenášaním a celodennou výdržou  batérie vyvolal iPad revolúciu v práci so zvukovými nahrávkami pre profesionálnych zvukárov a umožnil umelcom vytváranie  nahrávok, nech sa práve nachádzajú kdekoľvek.“

 „Rozhodujúcim faktorom pre našich zákazníkov sú víťazné futbalové zápasy a iPad s naším riešením GamePlan bezpochyby hráčom pomáha v čo najlepšej príprave,“ povedal Randall Fusee, spoluzakladateľ spoločnosti Global Aptitude. „Bezkonkurenčná kombinácia bezpečnosti, tenkého a ľahkého prevedenia, úžasného Retina displeja a dostatočného výkonu pre prácu s veľkým objemom dát, ktorú iPad poskytuje, nám umožňuje priniesť produkt, ktorý posúva analýzy filmových záznamov na ďalšiu úroveň a v konečnom dôsledku našim užívateľom poskytuje tu najlepšiu príležitosť  pre realizáciu prípravy, stratégie a dosiahnutie víťazstva.“

Apple iPad

Štvrtá generácia iPadu má úžasný 9,7 palcový Retina displej, čip A6X navrhnutý spoločnosťou Apple, kameru FaceTime HD, iOS 6.1 a podporuje extrémne rýchle bezdrôtové prenosy***. iOS 6.1 obsahuje podporu pre ďalšie LTE siete po celom svete*** a predplatitelia služby iTunes Match si môžu do svojich zariadení s iOS sťahovať s pomocou iCloud samostatné skladby.

Na iPade je viac ako 800 000 aplikácií dostupných v App Store, vrátane viac ako 300 000 aplikácií navrhnutých priamo pre iPad, a to vo veľkom počte kategórií, vrátane kníh, hier, firemných aplikácií, spravodajských aplikácií, športových aplikácií, aplikácií pre zdravie, referenčných aplikácií a cestovných aplikácií. iPad tiež podporuje viac ako  5 000 novinových titulov a časopisov v ponuke v Newsstand a viac ako 1,5 miliónov kníh dostupných v iBookstore.

Ceny a dostupnosť

Nové 128GB verzie 4. generácie iPadu budú v USA dostupné od utorka 5. februára, v čiernom alebo bielom prevedení za odporúčanú cenu 799 dolárov v prípadne  modelu iPad s Wi-Fi a 929 dolárov vo verzii iPad s Wi-Fi + mobilné dáta (Cellular). Všetky verzie 128GB iPadu sa budú predávať prostredníctvom autorizovaných predajcov Apple.

Spoločnosť Apple je tvorcom počítačov  Mac, najlepších osobných počítačov na svete,  a softwaru OS X, iLife, iWork a profesionálnych aplikácií. Apple je so svojimi prehrávačmi iPod a online obchodom iTunes lídrom revolúcie digitálnej hudby. Spoločnosť Apple od základov zmenila mobilný telefón revolučným iPhonom a obchodom App Store, iPadom definuje budúcnosť mobilných multimediálnych a počítačových zariadení.

Viac informácií o produktoch spoločnosti Apple nájdete na stránke http://www.apple.com/sk/

© 2013 Apple Inc. Všetky práva vyhradené. Apple, logo Apple, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iWork, FaceTime, iTunes Match, iCloud, App Store a iBookstore sú ochranné známky spoločnosti Apple. Ostatné názvy spoločností a produktov môžu byť ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

————————————————————————————————————————————-
* 1 GB = 1 miliarda bitov, skutočná formátovaná kapacita je nižšia.
** Rýchlosti siete sú závislé na sieťach príslušných operátorov. Podrobné informácie získate u svojho operátora.
*** Informácie o operátoroch s podporou LTE nájdete na stránke www.apple.com/ipad/LTE.
Ponuka videa sa v jednotlivých krajinách odlišuje.

 

Poznámka redakcie masmediálne.info:
Príspevok, ktorý napísal Marián LUHA v upravenej podobe bol zverejný aj v internetovom magazíne AM Report:
„Apple pedstavil nový iPad4 s kapacitou 128GB“

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne