5.8 C
Bratislava
utorok, 16. apríla 2024

Open Balet Gala – TOP udalosť sezóny!

Najčítanejšie

Exkluzívne podujatie Open Balet Gala, nad ktorým prevzali záštitu minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a jeho excelencia veľvyslanec Ruskej federácie Pavel Maratovič Kuznecov, ponúka prehliadku najlepších tanečníkov sveta i vystúpenie Mira Dvorského, Otokara Kleina a Sisy Sklovskej.

Výnimočný galakoncert svetových hviezd bude bezpochyby umeleckou udalosťou sezóny. Príležitosť vidieť v jeden večer najlepších tanečníkov Európy na jednom javisku je zárukou nezabudnuteľného zážitku. Dojmy a emócie z tanečného majstrovstva baletných sólistov doznejú na VIP recepcii, ktorá sa bude konať bezprostredne po galakoncerte v priestoroch novej budovy SND. Umelecká udalosť sa zmení na udalosť spoločenskú, baletné umenie vystrieda umenie kulinárske. Kým baletná exhibícia je pohladením pre srdce a dušu, VIP recepcia ponúka zážitok, ktorý poteší chuťové poháriky a poskytne ideálny priestor na posedenie s priateľmi či obchodnými partnermi. Slávnostný ráz recepcie svojou prítomnosťou umocnia sólisti z Boľšoho teatra v Moskve, parížskej Opery, Mariinského a Michailovského divadla v Petrohrade,  Štátneho baletu v Berlíne a Mníchove. Hostia si v príjemnej atmosfére môžu vychutnať exkluzívnu prehliadku značky Christian BARRET, ale aj vstúpenie popredných slovenských spevákov ako Miro DVORSKÝ, Otokar KLEIN a Sisa SKLOVSKÁ.

Open Balet Gala  a VIP recepcia sa bude konať 2. marca 2013 v priestoroch novej budovy Slovenského národného divadla. Vstupenky na exkluzívne podujatie OPEN BALET GALA si môžete zakúpiť výlučne na predajných miestach siete Ticketportal alebo online na www.ticketportal.sk

Zuzana Buranská

www.opengala.sk

zmensena foto-Anna Tsygankova
Anna Tsygankova

ANNA TSYGANKOVA

HET Nationale Ballet, Amsterdam

Primabalerína Holandského národného baletu Anna Tsygankova bola časopisom Dance Europe zaradená medzi 100 najlepších tanečníkov. Narodila sa v Novosibirsku, kde na baletnej akadémii začala študovať klasický tanec. V štúdiu pokračovala na akadémii klasického tanca v Monte Carle pomenovanej po princeznej Grace.

Svoju tanečnú kariéru začala v roku 1995 v Divadle opery a baletu v Novosibirsku. V rokoch 1997 až 2004 bola členkou baletu Veľkého divadla v Moskve. Od roku 2004 pôsobila ako sólistka Maďarského národného baletu a od roku 2005 aj ako hosťujúca sólistka baletu Viedenskej štátnej opery. Od roku 2007 je vedúcou sólistkou Holandského národného baletu v Amsterdame. V jej repertoári nechýbajú titulné postavy z baletov Labutie jazero, Giselle, Don Quichote, Luskáčik, Romeo a Júlia, Spartakus, Bachčisarajská fontána, Anna Karenina, Mayerling a Skrotenie zlej ženy.

Je nositeľkou viacerých cien a ocenení: strieborná medaila z Prix de Lausanne (1995),  bronzová medaila a cena poroty na medzinárodnej súťaži v Perme, EuroPAS Hungarian Dance Award (2007), Pamätná plaketa Gusztáva Oláha (2008), Cena Alexandry Radius (2008) a nominácia na cenu Zwaan (2011).

Viac informácií o podujatí si môžete prečítať na www.opengala.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne