5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Slovart: “Tri knihy” – Výber z najzaujímavejších kníh na tento týždeň – ARCHITEKTÚRA

Najčítanejšie

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh” 

Slovart-Krasne mosty ceske republiky
Václav Mošna, Ján Rendek – Krásné mosty České republiky

Definícia hovorí – most je stavebná konštrukcia umožňujúca prevedenie horizontálnej komunikácie cez vodný tok alebo inú hlbokú prekážku. A ako to vidí básnik? Načo sú mosty cez rieku? Aby mal človek bližšie k človeku. Obrazová publikácia čitateľom predstaví historické mosty Českej republiky, ktoré sú často dôležitými pamiatkami najvyššej kategórie, ale aj najnovšie a veľmi odvážne mostové stavby. Nechýbajú aj drobné kamenné vidiecke mostíky a lavičky, ktoré sú aj napriek nie veľmi veľkým rozmerom často pozoruhodnými a originálnymi architektonickými dielami popredných súčasných architektov. Železničné viadukty, ktoré ozvláštňujú krajinu, veľkolepé diaľničné mosty, mosty ako súčasť hradov a zámkov, mosty cez Vltavu, Labe, Radbuzu, Bílinu, Otavu. Mnohé z pôsobivých fotografií sú letecké snímky. Čitatelia sa môžu potešiť nezvyčajnými pohľadmi na stavby, ktoré poznajú len z pohľadu chodca či cestujúceho automobilom alebo vlakom a oddivovať ich technickú či historickú krásu. Fotografie sprevádzajú text nabitý informáciami, ktorý čitateľom priblíži príbehy spojené so vznikom jednotlivých mostov a s ich osudmi.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: Krásné mosty České republiky

Slovart-Atlas svetovej architektury
Atlas svetovej architektúry

Všetky dôležité témy našej doby vnímame dnes v európskej perspektíve. Nadišiel na to čas aj v oblasti architektúry. Do tejto knihy bolo vybratých 1000 projektov zo všetkých častí kontinentov, aby vytvorili reprezentatívny prehľad najnovšej európskej architektúry. Veľká rozmanitosť európskej architektúry je zaručená, pretože každému architektovi je priradený len jeden projekt predstavený vysoko kvalitnými fotografiami a plánmi. Zvláštny dôraz sa kladie na to, aby okrem známych a často citovaných diel, boli v publikácii zaradené aj málo kreatívne a prekvapujúce budovy.

 

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: Atlas svetovej architektúry

 

Slovart-Kupelne
Cristian Campos – Kúpeľne

Prestavba či nové usporiadanie kúpeľne je vždy výzva. Ak práve staviate dom alebo renovujete kúpeľňu, stojíte pred mnohými otázkami: Ako optimálne využiť aj ten najmenší priestor? Akými farbami vymaľovať kúpeľňu? Ako zabezpečiť dostatočné vetranie? Dať prednosť sprche, vani či azda obom? Pre aký štýl nábytku sa rozhodnúť? Aký druh osvetlenia si zvoliť? V tejto knihe zaručene nájdete tie správne tipy na prestavbu kúpeľne. Tvorivé nápady na zariadenie, materiály, farby a správne osvetlenie sú názorne ilustrované množstvom fotografií.

 

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: Kúpeľne

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne