2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Knihy o Architektúre

Najčítanejšie

Slovart-Prazske_kostoly_a_chramy.jpegNOVINKA!!!
Pražské kostely a chrámy (Tomáš Vučka)

Sakrálna architektúra predstavuje v tisícročnej histórii Prahy nezastupiteľné miesto a právom patrí k najvýznamnejším turistickým lákadlám. Kniha je venovaná nielen najvýznamnejším pražským svätyniam, ale i tým menej vyhľadávaným, no o nič menej pozoruhodným, a okrem kresťanských kostolov napríklad aj synagógam. Texty poskytujú umeleckohistorický prehľad a uvádzajú do ďalších životov architektonických pamiatok v krásnej literatúre a pod. Obrazová dokumentácia zahŕňa okrem fotografií exteriérov a interiérov aj dobové vyobrazenia, veduty a pod.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

 

 

 

Slovart-Modern Interior DizajnModern Interior Dizajn

Viac než kedykoľvek predtým ovplyvňujú dnešnú architektúru interiérov dva aspekty: estetika a funkcionalita. V strede záujmu moderného dizajnu je dnes premyslené využitie priestoru rovnako ako jasné prispôsobenie zariadenia individuálnym potrebám. Byt sa má v dnešnom hektickom svete stať ostrovom pokoja. Preto sú pri jeho zariaďovaní – bez ohľadu na veľkosť miesta – dôležité dve pravidlá: vyváženosť a harmónia. Kniha prináša množstvo nápadov a návodov ako to dosiahnuť.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

 

Slovart-Nova slovenska architekturaNová slovenská architektúra (Henrieta Moravčíková)

Subjektívny autorský výber Henriety Moravčíkovej približuje okolo 100 diel súčasnej slovenskej architektúry realizovaných po roku 2000 s úvodnou odbornou štúdiou. Jednotlivé diela sú členené do viacerých kategórií (napr. bývanie v meste, na vidieku, správa a výroba) a charakterizované samostatne – stručným textom a bohatým fotografickým materiálom. Publikácia je v slovenčine aj v angličtine.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

 

 

 

 

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne