7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Bratislava: Extra dávka tanečného majstrovstva v DUO – 31.10. v SND

Najčítanejšie

Neopísateľné čaro, magická príťažlivosť a elektrizujúca atmosféra prenikne vašimi zmyslami vo štvrtok 31.10. večer v SND.

„Úchvatný zážitok!“, zhodnotili mnohí diváci potom, čo si ich v novej budove SND podmanila krása pohybu počas večera súčasnej svetovej choreografie Duo. A vy im dáte za pravdu. Ako predznačuje už samotný názov, baletný skvost predstavuje dve výnimočne silné choreografie, ktoré vytvorili majstrovskí Uwe Scholz a Nacho Duato.

Brilantné predstavenie Duo otvorí Nacho Duato so svojou choreografiou Duende, ktorú popri čistých líniách tanečníkov umocnia zvuky prírody premenené na tóny hudby. Vzápätí si vás opantá choreografia Uwe Scholza – Druhá symfónia. Tá vnesie na javisko Sály opery a baletu SND jemnosť príbehu o dvoch dušiach, v ktorom sa snúbi súhra hudby a tanca, radosť z estetiky pohybu i znamenitá tanečná technika.

Divákom sa v tomto predstavení po prvýkrát predstaví oceňovaný sólista Baletu SND Andrej Szabo. Duo skrátka zmení váš všedný večer na sviatok. Nedajte si to ujsť!

Srdečne Vás všetkých pozývam!

Braňo Šanta

SND-DUO-Druhá symfónia (Sergej Jegorov, Barbora Kubátová)
Druhá symfónia (Sergej Jegorov, Barbora Kubátová)
SND-DUO-Duende (Reona Sato, Adrian Ducin)
Duende (Reona Sato, Adrian Ducin)

Zdroj: SND
Autor fotografií – Anton Faraonov pre SND

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne