Podiel chybných zŕn je najdôležitejšie kritérium v kvalite kávy. Je to podstata toho, čo odlišuje kávu v jej cene a chuti. Za vytriedené zrnká dostávajú farmári zaplatené oveľa viac ako za netriedené. Zlaté Zrnko nakupuje iba kávy s 0% podielom chybných zŕn, a preto má zákazník vždy istotu kvalitnej a chutnej kávy.

Pražiareň kávy Zlaté Zrnko otvára svoju prvú predajňu v obchodnom centre. Okrem firemnej predajne v Ivanke pri Dunaji si budú môcť zákazníci kúpiť vysoko kvalitnú kávu Zlaté Zrnko aj v OC Centrál v Bratislave.

Pražiareň kávy Zlaté Zrnko je prvá pražiareň na Slovensku, ktorá otvára svoj monobrand obchod v obchodnom centre. O otvorenie predajne sa vo veľkej miere zaslúžili samotní zákazníci, keďže káva z pražiarne Zlaté Zrnko si získala ich priazeň a obľubu.

V novej predajni budú pre zákazníkov dostupné rôzne produkty a služby, ktoré sú dôležité pre kúpu a prípravy kvalitnej a lahodnej kávy.

„Cieľová skupina našej predajne sú zákazníci, ktorí si chcú pripravovať chutnú kávu, najčastejšie formou espressa. V predajni môžu ochutnať a zakúpiť si čerstvo pražené zrnkové kávy, prípadne im ich zomelieme a vysvetlíme ako si kávu najlepšie pripravia vo svojom kávovare. Poradíme im ako sa majú o kávovar starať a nastavovať ho, aby pripravili chutnú kávu. Naša filozofia je dodávať chutnú kávu nielen gurmánom, ale aj bežným ľuďom. Obrazné porovnanie je mať kvalitnú kávu, ktorá skutočne chutí ľuďom ako kávova zmes Illy, a zároveň mať zmesi rôznych chutí pre rôzne chuťové poháriky a aj rôzne spôsoby prípravy ako Lavazza,“ pre Mediahub.sk uviedol Václav Faltus z pražiarne Zlaté Zrnko.

vizualizácia novej predajne (zdroj: Zlaté Zrnko)

Káva Zlaté Zrnko sa zrodila z nadšenia a z pocitu potreby priniesť a poskytnúť milovníkom kávy na Slovensku tú najvyššiu kvalitu. Káva Zlaté Zrnko je pražená z kvalitných zŕn spôsobom, ktorý má viac ako 70. ročnú tradíciu s najlepšími receptúrami praženia.

No cieľom pražiarne nie je len predať zákazníkovi kávu, ale predať mu tú správnu kávu na základe viacerých kritérií.

„Pridaná hodnota našej predajne je v odbornosti našich predavačov, ktorí po rozhovore so zákazníkom vedia odporučiť najvhodnejšiu kávu (s pôvodom alebo zmes) pre zákazníka. Odporúčajú ju na základe spôsobu prípravy, náročnosti prípravy a najmä chuťových preferencií. Zároveň vedia zákazníkovi poradiť všetko ohľadom prípravy a vedia to zdôvodniť. Konkurenciou sú pre nás predajne kávy, respektíve predajne slovenských pražiarní, ktoré však vítame, nakoľko robia kvalitný produkt a osvetu. Koncept je jednoduchý, poradíme zákazníkovi ako si správne pripraviť kávu, predáme mu čerstvú kávu a odtiaľ už niet cesty späť. Najčastejšie nám zákazníci vravia, že piť našu kávu bolo v pohode, ale návrat k pôvodnej káve bol utrpením. Alebo nám vravia, že nikde si nevychutnajú kávu tak ako našu zmes vo svojom kávovare,” dodal Václav Faltus.

Sortiment pražiarne Zlaté Zrnko aktuálne tvorí približne 13 káv s pôvodom. Sú to pražiarňou vybrané kávy od konkrétnych farmárov z oblastí, ktoré zaujali svojou chuťou nielen pražiareň, ale aj zákazníkov v každej krajine, kde sa dá kúpiť káva najvyššej kvality a výnimočnej chute.

Kvalitu káv s pôvodom z pražiarne Zlaté Zrnko dokazuje aj zisk dvoch hviezd v Great Taste Award 2018 v Londýne. Ocenená káva s názvom Etiópia je od farmára Meteku Shento z oblasti Yirgacheffe.

Pražiareň má lokalitu, z ktorej strieda niekoľkých farmárov, nakoľko jedna úroda od jedného farmára na celý rok nestačí a dopredu sa pražiareň nevie predzásobiť vzhľadom na narastajúci dopyt.

Kávové zmesi sú miešané zo 6 až 9 druhov káv spôsobom, ktorý zabezpečí, že káva má v každom ročnom období rovnakú chuť. Na viaceré kávy má pražiareň exkluzivitu.

Pražiareň má v ponuke aj 9 kávových zmesí pomenovaných najmä podľa Shakespearových osobností. Kávy 100% Arabica majú ženské mená a zmesi s Robustou mužské mená.

“Každá zmes je vytvorená podľa najvhodnejšieho použitia a chuťového spektra zákazníkov. Tieto zmesi sú overené predajmi po celom svete, náš dodávateľ ich vytvára podľa požiadaviek pražiarov z celého sveta a my ich čerstvo pražíme. Dodávame tak kávy najobľúbenejších chutí na svete, čo dokazuje aj zisk Great Taste Awards 2018 pre dve naše zmesi Emília a Romeo,” prezradil Václav Faltus.

Predajňa v OC Centrál by nemala byť jedinou predajňou pražiarne Zlaté Zrnko. V pláne je otvoriť niekoľko ďalších prevádzok po celom Slovensku.

“Radi by sme otvorili predajňu postupne v každom veľkom meste. Pôjdeme podľa veľkosti od najväčších buď formou priameho vlastníctva, alebo franchisingu hneď ako sa uvoľnia požadované priestory. Máme niekoľko obchodných partnerov aj v menších mestách, ktorí úspešne pripravujú aj predávajú naše kávy. Ako sa uchytia monobrand predajne v obchodných centrách zistíme už čoskoro,” dodal Václav Faltus.

Predajňa pražiarne Zlaté Zrnko v OC Centrál v Bratislave sa momentálne pripravuje a pre zákazníkov bude otvorená od 31. augusta 2018.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu