18 C
Bratislava
štvrtok, 16. mája 2024

Generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko Ján Bilinský: Ženy majú v maloobchode nenahraditeľné miesto

Najčítanejšie

Rôzne vekové zloženie, rôzne životné príbehy. Ženy do maloobchodu patria, v COOP Jednote majú už niekoľko desaťročí nenahraditeľné miesto. Z viac ako 14 tisíc zamestnancov tvoria až 85 percent.

Zastávajú rozličné pracovné pozície, od dokladačky tovaru v malej dedine po predsedníčku spotrebného družstva. Vekový rozdiel medzi najmladšou a najstaršou zamestnankyňou je viac ako polstoročie. Avšak bez ohľadu na vek či pracovné zaradenie, všetky sú v obchodnom systéme rovnako dôležité.

„Ako v životoch nás všetkých, aj v maloobchode majú ženy nenahraditeľné miesto. Sú pilierom nášho obchodného systému, tvoria až 85 % pracovných miest. Prácu každej jednej z nich si nesmierne vážim, bez ohľadu na to, koľko má rokov či akú pracovnú pozíciu zastáva. Rád by som preto využil príležitosť verejne sa poďakovať všetkým našim zamestnankyniam,“ uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko.

„Som hrdý na to, že v COOP Jednote poskytujeme rovnosť príležitostí, nediskriminujeme na základe veku či pohlavia. Ženy sú naším ľudským kapitálom, zastávajú pozície predsedníčok spotrebných družstiev či ekonomických riaditeliek,“ dodal Ján Bilinský.

Vekové zloženie zamestnankýň je veľmi pestré. Najmladšia má 18 rokov a pracuje v predajni v Slovenskom Grobe (spotrebné družstvo Trnava), jedna z najstarších, pôsobiaca v Sládkovičove pod spotrebným družstvom Galanta, už oslávila sedemdesiatku.

Niektoré ženy zasvätili práci v COOP Jednote celý profesný život a v maloobchodnej sieti pôsobia viac ako štyri desiatročia.

„Teší nás dôvera našich zamestnancov. Snažíme sa investovať do ich profesného a osobného rastu a popri mzde im poskytovať viacero zaujímavých benefitov,“ doplnil generálny riaditeľ Bilinský.

Zamestnanci COOP Jednoty môžu využívať príspevky na rekreáciu a rehabilitáciu, kultúru a šport či na doplnkové dôchodkové sporenie. V prípade potreby je im poskytnutá sociálna výpomoc pri náročných životných situáciách a pri príležitosti životných a pracovných výročí dostávajú odmeny a ocenenia.

Zamestnané ženy a mladšie ročníky ocenujú blízkosť zamestnania, čo im poskytuje viac času na rodinu, a pochvaľujú si aj flexibilitu pracovných úväzkov, vďaka čomu môžu využívať aj kratší pracovný čas. Pre starších zamestnancov je dôležitá istota práce, stabilného príjmu a záruka, že COOP Jednota s nimi počíta aj do budúcnosti.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne