22 C
Bratislava
sobota, 11. mája 2024

Známy e-športový turnaj HernáZóna.sk UNIZA Masters oznámil termín konania

Najčítanejšie

Počas víkendu 19. a 20. júna 2021 sa na Slovensku uskutoční už 4. séria úspešného slovenského e-športového turnaja HernáZóna.sk UNIZA Masters jar 2021. Keďže aktuálna pandemická situácia stále nedovoľuje hromadné stretávania, turnaj bude prebiehať výlučne online.

Počas dvoch turnajových dní si súťažiaci zmerajú sily v hrách Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends (LoL) a FIFA 21. V hrách CS:GO a LoL budú medzi sebou súťažiť päťčlenné tímy a vo FIFA 21 jednotlivci.

Zapojiť sa do turnaja môže každý hráč, nadšenec aj poloprofesionál. Herný turnaj HernáZóna.sk UNIZA Masters jar 2021 organizujú spoločne HernáZóna.sk a Fakulta elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline.

Uzávierka na vyplnenie prihlášky je do 14. júna 2021 (23:59). Kapacita turnaja je obmedzená, hrať proti sebe bude v každej hre vždy najviac 32 teamov alebo hráčov. Štartovné pre každý tím v hrách CS:GO je 30 eur, LoL je 20 eur a štartovné pre hráčov FIFA 21 je 6 eur. Súťažiť sa pritom bude o veľmi atraktívny prizepool v celkovej výške až 3.000 eur.

„Popularita elektronických športov za posledné roky enormne stúpa. Najsledovanejšími influencermi dnešnej doby sú práve hráči hier a e-športovci. Komentované videá patria k najpozeranejším videám na internete. Preto sme radi, že sme súčasťou tejto komunity a tiež takétoho prestížneho slovenského e-športového turnaja, akým HernáZóna.sk UNIZA Master je,“ uviedol František Novák, CDO Ringier Axel Springer SK.

“Našim predsavzatím bolo, stať sa súčasťou slovenskej e-športovej komunity. Preto ma teší, že sa tak deje a to len necelý rok od spustenia portálu HernáZóna.sk,“ doplnil Michal Maruška, Managing Director & COO Ringier Axel Springer SK:.

„E-športový turnaj UNIZA Masters sme založili ako malé podujatie pre študentov, pedagógov a nadšencov z okolia Žiliny. Záujem bol veľký, postupne sme rástli. Pandémia koronavírusu nás postavila pred voľbu, či turnaj zrušiť, alebo ho presunúť do online prostredia. Rozhodli sme sa pre druhú možnosť. Spojili sme sa s vydavateľstvom Ringier Axel Springer a úspech posledného ročníka, ktorý sa uskutočnil iba online na jeseň minulého roku, nás utvrdil v tom, že to bolo dobré rozhodnutie,“ povedal prof. Peter Brída, prodekan pre rozvoj a zahraničné vzťahy FEIT UNIZA.

Ak sa nestihnete prihlásiť, alebo nie ste súťaživý typ, máte možnosť si jednotlivé výkony pozrieť zo živého streamu, ktorý nájdete v dňoch podujatia (19.-20.6.2021) na stránke HernaZona.sk a bude prebiehať prostredníctvom streamovacej platformy Twitch. Jednotlivými zápasmi budú počas celého turnaja divákov sprevádzať známi komentátori zo Slovenska a Českej republiky.

UNIZA Masters je jedno z najväčších e-športových podujatí na Slovensku. Jeho história začala v roku 2018 kedy sa Žilinská univerzita v Žiline začala s technologickým partnerom organizovať turnaj.

V priebehu minulého roka 2020 pribudol k organizátorom ďalší strategický partner HernaZona.sk, portál s návštevnosťou takmer 200tis. unikátnych návštevníkov mesačne (*IABmonitor, január 2021) informujúci o novinkách zo sveta hier a e-športu. Spolu za 3 ročníky si zatiaľ výherci odniesli vyše 9 750 eur a ďalšie hodnotné ceny.

HernáZóna.sk je internetový magazín o hrách, e-športe a virtuálnej zábave. Pravidelne prináša novinky, odborní redaktori publikujú recenzie nových hier, pripravujú rozhovory s osobnosťami slovenskej aj svetovej hernej scény. Pravidelne sa na HernáZóna.sk naživo streamujú najnovšie hry a má aj vlastný podcast SHARE.

HernáZóna.sk úzko spolupracuje s dlhodobo najčítanejším technologickým magazínom Živé.sk, ktorý na svojej stránke odkazuje aj na jej najúspešnejšie texty. Články z HernáZóna.sk majú svoje stabilné miesto na titulke Azet.sk a objavujú sa aj na Aktuality.sk, Šport.sk či Pokec.sk. Odkazujú na ne aj sociálne siete magazínov, ktoré vydáva najväčší slovenský online vydavateľ Ringier Axel Springer.

Fakulta elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline je modernou fakultou nielen v oblasti výskumu a vzdelávania, ale v podpore atraktívneho študentského života, v ktorom nesmie v súčasnosti e-šport. Navyše na FEIT UNIZA je poskytované štúdium zamerané aj na game dizajn v študijnom programe Multimediálne technológie.

Všetky podrobnosti o turnaji vrátane registračných formulárov nájdete > TU

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne