9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Novinár Ladislav Bariak z portálu Aktuality.sk je novým mediálnym poradcom Igora Matoviča

Najčítanejšie

Ladislav Bariak ml. pracoval v spravodajskom portáli Aktuality.sk od jeho vzniku. Poradcom bývalého premiéra, súčasného ministra financií sa stal 15. septembra. Informáciu priniesol portál Omediach.com.

Doterajšia komunikácia Igora Matoviča s médiami bola neštandardná, komunikoval prostredníctvom statusov na sociálnej sieti Facebook, alebo dvojhodinovými tlačovkami.

Ladislav Bariak ml. pred nástupom do portálu Aktuality.sk pracoval v rokoch 2005 až 2006 v spravodajskej televízii TA3, ako asistent šéfeditora vysielania. Od roku 2006 pracoval pre portál Aktuálne.sk, ako zástupca šéfredaktora a redaktor.

Ako hodnotíte doterajšiu komunikáciu I. Matoviča s médiami?

„Ak dovolíte nebudem hodnotiť to, na čo som nemal žiadnym spôsobom dosah ani vplyv. Ako v prípade každého človeka, aj v tomto prípade nie je nič dokonalé, ale viem, že Igor Matovič má chuť a „drajv“ pracovať na zlepšeniach a preto som od 15. septembra vo funkcii jeho mediálneho poradcu. Už po prvých dvoch dňoch môžem povedať, že u pána ministra vidím záujem načúvať a radiť sa v širšom kolektíve,“ uviedol pre Mediahub.sk Ladislav Bariak ml.

Čo by ste chceli zmeniť? Aké máte plány?

Chcel by som zmeniť to, aby ho aj bežní ľudia a bývalí kolegovia z novinárskeho prostredia poznali takého, ako ho ja vnímam za tie roky, čo je v politike. Keďže kroky Igora Matoviča v tejto oblasti sledujem od úplného začiatku viem, že je to človek empatický a vnímavý, ktorý má v sebe hlboko zakorenený morálny kompas.

Mojim plánom je tiež, aby bol Igor Matovič vnímaný ako správny človek na správnom mieste. Ako vieme, je totiž človekom, ktorý si úspešne vyskúšal aj „chlebík“ podnikateľa. Aj preto som presvedčený, že Igor Matovič má mnohé predpoklady, aby bol aj úspešným a reformným ministrom financií.

Predtým ste pôsobili v médiách, teraz budete na opačnej strane, nemáte obavy, nebojíte sa zmeny postoja kolegov novinárov vo vzťahu k Vám?

V médiách som bol 16 rokov a za ten čas som zažil striedanie mnohých kolegov. Ak som sa niečo naučil, tak predovšetkým to, že treba byť vytrvalý. Či už ako novinár alebo teraz ako mediálny poradca ministra financií.

Uvedomujem si, že Igor Matovič dnes nepatrí medzi najobľúbenejších politikov a to sa môže preniesť aj na vnímanie mojej osoby, ale som presvedčený, že sa nám to spoločne podarí zmeniť. Ak by som tomu neveril, nebol by som na tomto mieste 🙂.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne