8.2 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Matúš Čupka si za nových vicestarostov v Novom Meste vybral Pavla Troiaka a Martina Vlačikyho

Najčítanejšie

Po zmene na poste starostu v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto došlo i na zmenu na postoch vicestarostov. Pavol Troiak bude mať na starosti oblasť sociálnych vecí a investičných projektov a Martin Vlačiky oblasti územného plánovania, parkovaciu politiku a životné prostredie.

Známy aktivista Matúš Čupka, ktorý v roku 2011 založil občianske združenie Zelená hliadka, sa stal novým starostom mestskej časti Nové Mesto, keď získal výraznú prevahu nad ostatnými kandidátmi s počtom hlasov 7832, za druhou v poradí Zuzanou Rattajovou (2803 hlasov) a Branislavom Filipovičom (2684 hlasov).

Kandidoval za koalíciu Team Bratislava, Progresívne Slovensko a SaS, ako člen vedenia novovzniknutej mestskej strany Team Bratislava, za rovnakú platformu kandidovali i dvaja novozvolení vicestarostovia Pavol Troiak a Martin Vlačiky.

Obaja pôsobili ako poslanci v Novom Meste aj v predchádzajúcom volebnom období, presadzovali sa napríklad proti zbúraniu kaviarne Koliesko na Račianskom mýte, ktorú chcel bývalý starosta Rudolf Kusý pod zámienkou rekonštrukcie celú zbúrať a na jej miesto osadiť kaviareň v lodnom kontajneri, ktorý zakúpil bez súhlasu zastupiteľstva, následne aj vďaka protestu týchto poslancov, Kusý projekt pred voľbami stopol a už ho nestihol zrealizovať, neuspel ani vo voľbách za primátora a bol obvinený z korupcie.

„Výsledky volieb potvrdili hlad mnohých obyvateliek a obyvateľov po zmene v našej mestskej časti. Čakajú nás veľké výzvy. A to v každej oblasti. Či v doprave, v životnom prostredí alebo v sociálnej oblasti. Za výsledkami nášho úradu sú však konkrétni, a pre našu mestskú časť zapálení, ľudia. Bez tohto tímu, od referentov cez vedúcich až po prednostu, však nebudeme schopní zvládnuť náročné časy, ktoré nás čakajú,“ uviedol nový starosta Nového Mesta Mgr. Matúš Čupka, ktorý predtým pôsobil ako vedúci životného prostredia a dopravy v Rači.

„Chceme byť pripravení a od začiatku makať pre vás. Preto som rád, že vám môžem predstaviť dvoch novomestských vicestarostov a poďakovať sa im aj takto, že prijali moju ponuku pracovať v prospech nás všetkých,“ doplnil Matúš Čupka.

Prečítajte si tiež:

Matúš Čupka: Od prvého povolebného rána tvrdo makáme na úspešnom štarte našej práce pre Nové Mesto

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne