7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

5 dôvodov, prečo nevyužívať súkromnú adresu na sídlo firmy

Najčítanejšie

Jednou zo zákonných požiadaviek, ktoré musíte splniť, ak si chcete založiť firmu, je nájsť si pre podnik registračné sídlo. Klasické kancelárske priestory v centre veľkého mesta sú ale drahé a pre mnohé podnikateľské činnosti aj zbytočné. Ako to teda vyriešiť, ak k tomu všetkému prevádzkujete svoj biznis z domu? Najjednoduchšie je zapísať svoju firmu do Obchodného registra na súkromnej adrese. Toto riešenie však so sebou prináša viaceré nevýhody.

Stratíte súkromie

Adresy sídla sa aj pre vyššiu mieru transparentnosti zaznamenávajú nielen online, ale aj v oficiálnom Obchodnom registri. Tieto informácie sú tak vo väčšine prípadov dostupné širokej verejnosti, často aj vrátane otravných ľudí, ktorí vám volajú v súvislosti s marketingom.

Navyše, ak sa niečo pokazí a váš podnik sa dostane do platobnej neschopnosti, klienti a veritelia budú mať prístup k vašej domácej adrese v obchodnom registri. Platobná neschopnosť spoločnosti môže tiež ovplyvniť vašu osobnú úverovú históriu v dôsledku prepojenia na adresu vášho bydliska.

Preto je najlepším spôsobom, ako chrániť seba a svoje súkromie, keď budete namiesto súkromnej adresy využívať na podnikateľské účely špeciálne virtuálne sídlo firmy Bratislava.

Prídete o profesionálny imidž

Súkromná adresa nie je na podnikateľské účely vhodné riešenie ani z hľadiska imidžu, ktorý je pre biznis tak dôležitý. Aj zdanlivo bezvýznamná adresa sídla firmy môže byť dobrým marketingovým nástrojom, ktorý môžete vo svoj prospech využiť. Je predsa jasné, že na prestížnej adrese v centre veľkého mesta zapôsobíte na svoje okolie oveľa lepšie. Aj keď je vaša firma pomerne malá, takouto jednoduchou zmenou sídla firmy môžete urobiť na svoje okolie a klientov dobrý dojem.

Firma nemusí pôsobiť dôveryhodne

Na súkromnej adrese môže prísť vaša firma aj o svoju dôveryhodnosť. Bez ohľadu na vaše bydlisko a jeho poštové smerovacie číslo, nebytové sídlo legitimizuje vašu spoločnosť a zvýši vašu profesionálnu dôveryhodnosť v oveľa väčšej miere. Je to skvelý spôsob, ako vybudovať dôveru, pretože potenciálni klienti a investori vkladajú väčšiu dôveru v podnik, ak má obchodnú registrovanú adresu na prominentnom mieste.

Vašu schránku zaplaví množstvo nevyžiadanej pošty

Použitie adresy bydliska ako sídla firmy celkom určite časom povedie aj k zvýšeniu počtu doručovaných zásielok k vám domov. Množstvo nevyžiadanej a najmä marketingovej pošty môže vašu schránku poriadne „zahltiť“.

Aby ste sa vyhli týmto prípadným nepríjemnostiam, môžete si zriadiť službu obchodného sídla od MojeSidlo.sk. Tento typ adresnej služby je vám neustále k dispozícii s dobrou lokalitou i množstvom výhodných služieb.

Podnikanie nebude flexibilné

Napriek tomu, že jej často nevenujete pozornosť, množstvo pošty doručenej na adresu firmy môže predstavovať nielen ohrozenie súkromia, ale aj práce. Nakoniec, ak veľa cestujete, o dôležitú poštu môžete aj prísť. Zriadenie služby registrovaného sídla firmy s preposielaním pošty ponúka za týchto okolností väčšiu flexibilitu.

Bez ohľadu na to, kde na svete sa v danom čase nachádzate, vaša štatutárna firemná pošta bude doručená do vášho sídla a preposlaná e-mailom alebo poštou. Ak teda hľadáte efektívne registračné sídlo s množstvom doplnkových služieb, ktoré vám biznis uľahčia, virtuálna kancelária od Moje Sídlo je ideálne riešenie.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne