19.5 C
Bratislava
piatok, 26. júla 2024

Je za zvýšením ceny prenájmu za ihrisko snaha zničiť futbal vo Vajnoroch? Predseda poľnohospodárskeho družstva reaguje

Najčítanejšie

Starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory vo štvrtok 15. júna spolu so zástupcami FK Vajnory a Bratislavského futbalového klubu upozornili na existenčnú hrozbu zániku futbalového klubu vo Vajnoroch, ktorý tento rok práve oslavuje 90 rokov od svojho vzniku. Problém má byť údajne v prístupe Poľnohospodárskeho družstva Vajnory, na ktorého pozemkoch sa nachádza futbalové ihrisko.

Doteraz družstvo dostáva za prenájom ihriska od mestskej časti 9,6 tisíc eur za rok. Rozhodlo sa ale zvýšiť platby na 50 tisíc eur ročne. Zvýšenie nájmu o takmer 600 percent je pre FK Vajnory likvidačné.

Poľnohospodárske družstvo Vajnory nám zaslalo do reakcie svoje stanovisko až viac ako 10 dní od konania tlačového brífingu starostu: „Poľnohospodárske družstvo Vajnory vo vzťahoch k mestskej časti Vajnory ohľadne nehnuteľností, teda pozemkov v ich vlastníctve a nájmov majú k niektorým nehnuteľnostiam právne neusporiadané vzťahy. Z toho vznikli a vznikajú situácie, keď ktorákoľvek zo strán pociťuje, že je v nevýhode a má ekonomickú ujmu. Poľnohospodárske družstvo Vajnory sa snaží tieto spory urovnať už od roku 2008, ale napriek tejto snahe sa to doteraz nepodarilo. Z tejto situácie vyplývajú aj súdne spory, ktoré nie sú ukončené,“ uviedol vo svojom stanovisku predseda predstavenstva PD Vajnory, Ing. Branislav Brúder.

„Poľnohospodárske družstvo Vajnory sa ohradzuje a nesúhlasí s postupom mestskej časti Vajnory, ktorá medializovala len svoj názor vyňatím časti sporovej agendy. Týmto do toho vnáša nepokoj a verejný nesúhlas. Konkrétne ide o neusporiadané vzťahy k pozemkom, kde sa nachádza futbalové ihrisko. Je nesporné, že tieto pozemky patria do vlastníctva poľnohospodárskeho družstva Vajnory,“ doplnil predseda Brúder a dodal:

„Poľnohospodárske družstvo Vajnory sa v rámci medializácie tohto problému dostáva v očiach verejnosti do pozície neprajníka, či likvidátora futbalu v mestskej časti Vajnory. Práve naopak, v záujme zachovania futbalu vo Vajnoroch, poľnohospodárske družstvo Vajnory účtuje iba polovicu nájmu stanoveného súdnym znalcom. Pokiaľ mestská časť Vajnory účtuje poľnohospodárskemu družstvu Vajnory za užívanie iných pozemkov nájmy v rozpore so zákonom, tak poľnohospodárske družstvo Vajnory rešpektuje zákon a dokonca svoj oprávnený nárok znížilo. Nie je možné očakávať od poľnohospodárskeho družstva Vajnory, že bude produkovať ekonomické straty len preto, že niekto chce prostredníctvom verejnej mienky získavať ekonomické výhody,“ uviedol Branislav Brúder.

Pozrite si tlačový brífing z 15. júna:

Prečítajte si tiež:

Michal Vlček: Všetko nasvedčuje tomu, že za takýmto konaním PD Vajnory je biznis

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

Aktuálne