19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Spomienka na Račianske vinobranie

Najčítanejšie

Miestni obyvatelia žasnú, tvrdia že posledné vinobranie v Rači 15 až 17. septembra 2023 bolo najlepšie. Pravdou je, že bolo prvé v kompletnom prevedení od pandémie koronavírusu a naozaj bolo úžasné, vyšlo nielen počasie, ale i program.

Zabavili sa všetky vekové kategórie, ochutnali jazz, rock, ľudovku, dychovku, ale i kolotoče, balóniky, cukrovú vatu, zemiakové placky, lokše, cigánsku pečienku, husacinu, ale i trdelník, alebo zmrzlinu, či pre dospelých tu bol burčiak, alebo skvelé račianske vínko.

Jediným negatívom bola skutočnosť, že na Vinobranie do alegorického sprievodu pozval starosta Michal Drotován i spolok ZVV, ktorý dlhodobo šíri konšpirácie, ale i xenofóbne názory.

Najbližším veľkým podujatím v bratislavskej mestskej časti Rača budú Hody v máji 2024, ale predtým, ešte v tomto roku napríklad 30. septembra na dvoch miestach v Rači súťaže vo varení guláša, alebo Jablkové hodovanie 7. októbra pred Nemeckým kultúrnym domom, či Vianočné/farmárske trhy v decembri.

Počas decembra sú to tiež prechádzky v Rači, ktoré sú vždy čarovné a obľubujú ich nielen turisti, ale i miestni obyvatelia, ktorí si tiež prídu radi vychutnať a zohriať sa vareným vínkom, ktoré dotvára sviatočnú atmosféru Vianoc, napríklad v Račianskej vinotéke na „kruháči v Rači“ na námestí A. Hlinku.

Pozrite si spomienkové fotografie a videá z tohtoročného Račianskeho vinobrania:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne