12.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Štýlové a funkčné: Také má byť gastro vybavenie pre kaviarne a reštaurácie

Najčítanejšie

Vyberáte gastro potreby pre svoju prevádzku? My vám poradíme

Čo všetko budete potrebovať na svojej prevádzke a aké je nevyhnutné vybavenie každej reštaurácie? S nami to zistíte a pridáme vám aj pár tipov navyše.

Pokiaľ ide o vybavenie kaviarne či reštaurácie, dôsledná príprava je kľúčová. Jedným z najdôležitejších krokov na zabezpečenie spokojnosti vašich zákazníkov je vytvorenie kontrolného zoznamu gastro pomôcok, ktoré budete potrebovať. Ten vám pomôže byť plne pripravený, keď prídu zákazníci. Či už ste skúsený prevádzkar, alebo len začínate s podnikaním, náš zoznam vám poskytne dobrý návod, ktorý budete potrebovať pri kúpe položiek, ako sú obalové materiály a prestieranie na stôl.

Obalové materiály a jednorazové príbory
Začlenenie jednorazového vybavenia do vašej prevádzky, môže byť nákladovo efektívne a pohodlné pre vašich klientov. Používanie porcelánového a tradičného skleneného riadu vyžaduje, aby ste znečistený riad donekonečna umývali a s najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť počítať s vysokým poplatkom za vodu a pracovnú silu navyše. S jednorazovými príbormi, taniermi a nádobami na nápoje ušetríte a eliminujete riziko rozbitého riadu a skrátite čas upratovania. Najmä prevádzkam rýchleho občerstvenia sa budú hodiť plastové príbory, jednorazové papierové obrúsky, plastové poháre na nápoje a plastové či papierové taniere. Zabezpečte na svojej prevádzke prítomnosť týchto jednorazových riadov a nezabudnite ani na obalové materiály pre svoje donášky, aby ste pripravené jedlá dostali k svojim zákazníkom bez straty teploty a chute. K tomu vám pomôžu kvalitné termoboxy. Môžete do nich naložiť nádoby na jedlo rôznych veľkostí a použiť ich na udržanie jedla teplého alebo studeného. Nezabudnite na kvalitné menuboxy, misky na polievku, krabice na zákusky a koláče a samozrejme papierové tašky.

Prestieranie na stôl
Štýl udalosti vždy určuje typy položiek, ktoré budete potrebovať na prestieranie vášho stola. Luxusné svadby a oslavy vyžadujú viac položiek na dokončenie prestretého stola, vrátane látkových obrúskov, rôznych druhov tanierov a pohárov. Jednoduchý pracovný obed alebo večera vyžaduje iba taniere, poháre na vodu a príbory. Každopádne sa vám budú na prevádzke hodiť obrusy, papierové obrúsky, jedálenský riad, príbory, poháre, soľnička a korenička, džbány na vodu, košíky na chlieb. To je základný zoznam, ktorý by mala vaša prevádzka vlastniť. Poskytnutie niektorých jednoduchých predmetov vo forme dekorácií hosťom zlepší celkový dojem z udalosti a vašej prevádzky. Nezabudnite na podstavce a stojany, ktoré zvýraznia váš riad a vďaka nim využijete vertikálny priestor na stoloch. Hodiť sa vám môžu tiež rôzne stojany na koláče, svietniky a sviečky, stredové diely a sukienky na stôl, prípadne vázy na kvety.

Detaily, ktoré zavážia
Nezabudnite na podávanie kávy a čaju. Nakúpte všetok drobný tovar a servírovacie potreby. Použitie nápojového automatu vám umožní pripravovať horúce a studené nápoje a udržiavať ich konštantnú teplotu na podávanie. Ak zariaďujete kaviareň a chcete niečo elegantnejšie, zaobstarajte si určite kvalitný, atraktívny a funkčný kávovar. Nezabudnite ani na výrobník ľadu, pretože zvyčajne ho budete potrebovať viac, než je váš pôvodný odhad. Svojim klientom môžete sprostredkovať dokonalý dojem z prevádzky tak, že im ponúknete pohodlné stoly a stoličky. Budete tiež potrebovať skladacie stoly a skladacie stoličky, ak plánujete otvoriť letnú terasu. K baru nezabudnite zabezpečiť barové stoličky vo vhodnej výške. Ak chcete urobiť dobrý dojem, svojim pracovníkom nechajte ušiť jednotné uniformy a zástery, aby každý člen vášho personálu vyzeral čisto a reprezentatívne. Nezabudnite ani na detaily, ktoré súvisia s odstraňovaním odpadu a čistotou prevádzky. Budete potrebovať nádoby na odpadky, recyklačné nádoby a náhradné vrecia. Myslite aj na stanice na umývanie rúk, dezinfekciu, utierky na čistenie a jednorazové rukavice.

Použite tento zoznam na zohľadnenie všetkých položiek, ktoré budete potrebovať vo svojej reštaurácii či kaviarni. Nie je nič horšie, ako si príliš neskoro uvedomiť si, že ste zabudli na niečo dôležité. Uistite sa vopred, že každá potrebná položka je už na mieste, aby ste sa mohli plne sústrediť na svoje jedlo a poskytovať prvotriedne služby.

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne