24.5 C
Bratislava
pondelok, 6. mája 2024

V Novom Meste odstraňujú múr na Brezovskej ulici na základe sťažností obyvateľov

Najčítanejšie

Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, Matúš Čupka informoval, že „približne desaťmetrový múr z lomového kameňa, ktorý sa nachádza na Brezovskej ulici v blízkosti potravín, bude čoskoro minulosťou.

Z bezpečnostných dôvodov dnes EKO podnik VPS – Bratislava – Nové Mesto začal s jeho odstraňovaním. Múr mal narušenú statiku a predstavoval riziko pre chodcov. Práce budú trvať do piatku 2. februára 2024 prípadne dlhšie v prípade nepriaznivého počasia alebo stavebných komplikácii.

Súčasťou prác v lokalite bude tiež odstránenie betónových blokov pred potravinami. Bloky pôvodne slúžili ako infraštruktúra pre miestnych trhovníkov, no časom došlo k ich degradácii a už neplnili svoju úlohu a tvorili len prekážku v pohybe. Vďaka odstráneniu bude priestor pred potravinami otvorenejší a pohyb lokalitou príjemnejší.

Uvedomujem si, že aj v našej mestskej časti máme ohromný dlh v kvalite verejných priestorov. Lokalita na Brezovskej je toho tiež príkladom. Tam, kde to je možné, robíme rýchle zásahy, aby sme docielili aspoň malé zlepšenie v rámci bezpečnosti, estetiky či komfortu miestnych obyvateľov a obyvateliek.

Na záver ďakujem obyvateľkám a obyvateľom za trpezlivosť pri prácach spojených s úpravami na Brezovskej ulici,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne