19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Starostovia Matúš Čupka a Matej Vagač pripomenuli druhé výročie začiatku krvavej vojny na Ukrajine

Najčítanejšie

V piatok 24. februára si starosta Nového Mesta Matúš Čupka spolu so starostom Starého Mesta Matejom Vagačom pripomenuli začiatok bezprecedentného vojenského konfliktu na Ukrajine. „Dnes si pripomíname druhé výročie začiatku krvavej totálnej vojny, ktorú rozpútala Ruská federácia na území susednej Ukrajiny. Pravidelné letecké poplachy, výbuchy na pre nás všedných sídliskách a všeobjímajúci strach sú len niektoré z pre nás nepredstaviteľných situácii. Pre našich susedov sú však na dennom poriadku.

Bolo mi preto cťou uctiť si obete vojny priamo pred ukrajinským veľvyslanectvom na čele s pánom veľvyslancom Myroslavom Kastranom a pridať sa ku kolegovi Matej Vagač má rád Staré Mesto, mnohým ďalším veľvyslancom či zástupcom štátnych inštitúcii,“ uviedol  Matúš Čupka, starosta Nového Mesta.

Starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Matej Vagač doplnil: „Bola to chvíľa plná solidarity, emócií a úcty, keď sme spoločne so zástupcami Ukrajiny, veľvyslancom, štátnym tajomníkom a ďalšími účastníkmi venovali minútu ticha na počesť hrdinov, ktorí bojujú za slobodu svojej krajiny.

Opäť sme si pripomenuli hlboké následky konfliktu a nevyčísliteľnú cenu, ktorú Ukrajina a jej obyvatelia platia za obranu svojej suverenity a demokratických hodnôt.
Je málo slov, ktorými viem vystihnúť dôležitosť podpory a nepretržitého úsilia o dosiahnutie slobody Ukrajiny, o dosiahnutie mieru. Milí ukrajinskí bratia a sestry, v boji za slobodu a spravodlivosť nikdy nie ste sami.“

(fb)

Prečítajte si tiež:

V Rači pozvali na podujatie k výročiu SNP aj spolok ZVV, ktorý dlhodobo šíri xenofóbne názory a konšpirácie

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne