11.6 C
Bratislava
štvrtok, 9. mája 2024

Na veľkom parkovisku na Rezedovej ulici v Ružinove opravili vozovku. PAAS sa chystajú spustiť na Trávnikoch

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren informuje: „Na veľkom parkovisku na Rezedovej ulici bol na jednom mieste veľký prepad na vozovke. Smetiari sa tadiaľ báli prechádzať, obyvatelia parkovať.

Prepad sme pred pár dňami opravili. A zistili sme aj jeho príčinu – na tomto mieste kedysi zrejme stál rodinný dom, ktorý sa stal obeťou výstavby sídliska. Jama po jeho pivnici však bola zasypaná len veľmi laxne a po rokoch (či skôr po desiatkach rokov) začala pracovať, výsledkom bolo prepadnutie vozovky.

Parkovisko na Rezedovej inak vytvára priestor pre 185 áut. V rámci chystanej parkovacej politiky, ktorá by na Trávnikoch mala byť spustená v polovici júna, tu čoskoro budeme realizovať zmenu dopravného značenia. Novou organizáciou dopravy sa vyrieši viacero veci:

Po prvé, zvýši sa kapacita parkoviska o zhruba 10 miest. Len rozumnejšie prekreslenie čiar nám umožní vytvoriť dodatočné miesta – čo spolu so zavedením rezidentského parkovania výrazne zlepší situáciu pre obyvateľov z okolia. Navyše, zhruba tretina z týchto parkovacích miest bude o trošičku širšia, než zvyčajne – a teda aj komfortnejšia.

Zároveň sa rozšíri pruh na prejazd vozidiel, takže smetiari už nebudú musieť cúvať a nebude hroziť, že sa pre zle zaparkované autá nedostanú ku kontajnerovým stojiskám (stojiská na tomto parkovisku boli doteraz jednými z najproblémovejších v našej mestskej časti).

Zlepšovať naše sídliská je mravenčia práca, kúsok po kúsku, miesto po mieste, obmedzená ľudskými aj finančnými možnosťami. Ale je to podstata našej práce, a čo je hlavné, aj mojich kolegov to stále baví,“ uviedol Martin Chren.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne