22.3 C
Bratislava
utorok, 21. mája 2024

Kuchajda je čistejšia

Najčítanejšie

Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Matúš Čupka: „Ako každý rok, aj teraz sa pred sezónou zrealizovalo čistenie jazera Kuchajda v spolupráci s tímom zo Spolku ochrancov vody Octopus, za účasti potápačov, pod dohľadom zástupcu rybárskeho zväzu.

Po dôkladnej príprave a organizácii sa tím pustil do čistenia dna, ale aj brehu jazera a sfunkčnenia fontány. Zvláštnu pozornosť venovali demontáži časti ohradenia ostrova, ktoré už predstavovalo riziko pre kúpajúcich.

Potápači objavili a odstránili viacero predmetov vrátane bicykla a sedačky. Okrem toho našli aj ďalší drobný, ale nebezpečný odpad, ako sú rybárske háčiky a vlasce, či sklenené predmety. Odpad, ktorý potápači počas čistenia získali, bol separovaný a bezpečne zlikvidovaný.

Chcel by som sa poďakovať Spolku ochrancov vody Octopus a zástupcovi rybárskeho zväzu za ich pomoc a spoluprácu pri čistení jazera. Verím, že si spoločne užijeme príjemné dni na Kuchajde a bezpečné kúpanie,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne