19.2 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Korben Dallas spravili pre televíziu JOJ scénickú hudbu k novému seriálu „Za sklom“

Najčítanejšie

Kapela Korben Dallas spravila scénickú hudbu k novému seriálu televízie Joj, ktorý odštartoval v stredu 28. septembra. Za názov seriálu a ako titulnú skladbu seriálu si tvorcovia vybrali úvodnú skladbu z albumu Banská Bystrica, ktorý nahrala ako svoj tretí v poradí v roku 2014 kapela Korben Dallas na labeli Slnko Records.

Bratislavskú kapelu Korben Dallas tvorí spevák a v civilnom živote architekt ateliéru Compass Architekti Juraj Benetin, hráč na bicie a PR manažér rádia Expres Igor „Ozo“ Guttler a hráč na basovú gitaru, textár a riaditeľ vydavateľstva denníka N Lukáš Fila. Pozrite si niekoľko ukážok nového seriálu a scénickej hudby v ich podaní:

https://www.youtube.com/watch?v=ILBGIBsQ-t8

Ako vznikala skladba Za sklom uviedol na Facebooku textár a basgitarista kapely Lukáš Fila:

„Ako to bolo so Za sklom: Napísal som text o situácii v byte po party. Hlavná inšpirácia – príbeh, ktorý od strednej rozprával náš spolužiak Vlado, že im na nejakom žúre niekto naklepal popol do akvária. Predstavoval som si to ako lámané funky (basáci majú sklon predstavovať si každú pesničku ako funky).

Po pár mesiacoch nám s Ozom zahral Juraj niečo také smutné. Povedal som si, že veď teda fajn (čo basákovi iné ostáva). Ale čo do toho preboha mám hrať, pýtam sa. Juro vraví – zahraj, čo by zahrala Shina. Tak som zahral najlepšiu Shinu, akú som v danej sekunde zvládol. Tak sme to nahrali na Banskú Bystricu.

A keď už to bolo takmer hotové, tak si hovoríme – všetko fajn, ale asi by to chcelo aj v refréne spievať nejaké slová. Juro mi zo štúdia poslal SMS, ako majú byť dlhé a krátke slabiky. Ja som mu poslal asi desať možných refrénov, jeden z nich bol „spíme a mráz…“ Tiež fajn.

S klipom sme si nechceli robiť veľmi starosť, ale zábery NASA z vesmíru mali v sebe niečo upokojujúce. Tak nám to Lukash nastrihol a vznikol klip s najlepším pomerom cena:výkon v dejinách našej skupiny.

Potom sa ozvali z Aeromobilu, či by nemohli použiť pesničku ako podklad k lietaniu. Veď prečo nie.

No a zajtra sa začína seriál, ktorý sa volá po tejto pesničke.
Toľko doterajší príbeh Za sklom. Raz možno príde aj na to funky!,“ uviedol Lukáš Fila.

Pozrite si zvučku nového seriálu:

 

Pozrite si pôvodný klip ku skladbe:

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne