7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Bauer Media Group, pod ktorú patrí i Rádio Expres ohlásila druhý najvyšší obrat vo svojej histórii

Najčítanejšie

Bauer Media Group, ktorá má dcérsku spoločnosť aj na Slovensku, dosiahla za fiškálny rok 2015 obrat v hodnote 2,316 miliardy eur. Pre spoločnosť je to druhý najlepší výsledok v celej jej histórii.

Svetová mediálna skupina Bauer Media Group so sídlom v nemeckom Hamburgu zverejnila informáciu, že fiškálny rok 2015 je druhým najúspešnejším obdobím v celej histórii spoločnosti.

Na celkovom obrate Bauer Media Group v hodnote 2,316 miliardy eur má podiel aj dcérska spoločnosť Bauer Media SK v.o.s., do ktorej patrí aj najpočúvanejšie slovenské rádio Expres.

Prehľad hospodárskych výsledkov mediálnej skupiny je rozdelený do skupín podľa obchodného zamerania, ktorým sa spoločnosť venuje. A práve v skupine rozhlasových staníc, do ktorej spadá aj Rádio Expres zaznamenala najväčší rast, s medziročným nárastom o 38,5 %.

bauer-media-group-hospodarske-vysledky-fiskalne-roky-20120142015
Zdroj: Bauer Media

Najväčší podiel na hospodárskom raste, tejto jednej z najsilnejších mediálnych korporácii na svete má predaj časopisov, ktorý dosiahol obrat 1,292 miliardy eur, nasleduje reklama s podielom 397 miliónov, rádia s podielom 320 miliónov a digitálne média s podielom 122 miliónov.

„Náš rast je založený na inovácii produktov a na neustálom rozvíjaní našich značiek. Tlač je platforma nášho úspechu. Aj naďalej budeme pokračovať v rozširovaní pilierov rozhlasových a digitálnych médií a v strategickom investovaní do ďalších našich obchodných oblastí,“ povedala CEO a spolumajiteľka mediálnej skupiny Bauer Media Group Yvonne Bauer.

Za druhý najväčší obrat korporácie Bauer Media Group sa zaslúžili najmä obraty z predaja v zahraničí, no korporácii sa podarilo posilniť pozíciu aj na domácom nemeckom trhu, keď sa v rebríčku 100 najpredávanejších titulov umiestnilo až 27 titulov z ich skupiny.

Bauer Media Group vlastní v Nemecku a v ďalších krajinách, celkovo viac ako 600 časopisov, viac než 400 digitálnych produktov a okolo 100 televíznych a rozhlasových staníc. Okrem nárastu celkového obratu, posilnila Bauer Media Group aj svoj zamestnanecký tím a to až o 6,5 % oproti minulému roku.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne