11.8 C
Bratislava
piatok, 17. mája 2024

Vydavateľstvo News and Media Holding uvádza na trh programový dvojtýždenník pod názvom „Váš TV Program“

Najčítanejšie

Vydavateľstvo News and Media Holding investičnej skupiny Penta požiadalo 31. júla 2018 na Úrade priemyselného vlastníctva o udelenie ochrannej známky pre názov „Váš TV Program“. Zisťovali sme podrobnosti.

Ako nás informovala Martina Šebová, vydavateľstvo uvedie na trh nový programový print. Nový titul bude vychádzať vždy v piatok. Prvé číslo bude v predaji od 31. augusta. Formát titulu je 215 x 260 mm a rozsah 56 strán. Nový programový dvojtýždenník bude samostatne predajný za cenu 0,59 € a vychádza v náklade 42 tisíc kusov.

Váš TV Program je dvojtýždenný televízny program, ktorý je určený najširšiemu spektru divákov. Vychádza každý druhý piatok a prináša komplexný televízny program až pre 33 najsledovanejších televíznych staníc. Váš TV Program kombinuje ľahkou a zábavnou formou programový prehľad televíznych staníc na 14 dní so súťažnými kvízmi, krížovkami a Sudoku,” pre Mediahub.sk uviedla Martina Šebová, Print Supervisor vydavateľstva News and Media Holding.

“Čitatelia Vášho TV Programu tak dostávajú nielen prehľadný program, ale aj šancu vyhrať množstvo skvelých cien. S Vaším TV Programom čitateľ nezmešká žiadny obľúbený seriál, či reality show a môže si prečítať rozhovory s obľúbenými televíznymi hrdinami a pikošky zo zákulisia natáčania seriálov či filmov,” doplnila Martina Šebová.

Z auditovaných tlačených titulov sa mu stane konkurenciou programový dvojtýždenník TV Max vydavateľstva Bauer Media SK, ktorý je na trhu už od roku 2006 a vychádza v praktickom zmenšenom formáte, za cenu 0,60 eur.

TV Max je zaradený do auditu nákladov združenia ABC SR a podľa posledných výsledkov dosiahol v júni 2018 predaj takmer 145 tisíc výtlačkov, pri celkovom náklade 200 tisíc kusov.

Vydavateľstvo Bauer Media vydáva na Slovensku i programový týždenník Tele magazín pre ženy, ktorý podľa ABC SR dosiahol v júni 2018 predaj cez 10 tisíc výtlačkov, pri tlačenom náklade zhruba 18 tisíc kusov.

Bauer Media vydáva i najčítanejší programový týždenník Eurotelevízia, ktorý podľa ABC SR v júni 2018 dosiahol predaj takmer 69 600 výtlačkov, pri celkovom náklade tesne cez 96 tisíc kusov.

Podľa posledných výsledkov prieskumu Market & Media & Lifestyle -TGI (MML-TGI) spoločnosti Median SK čítalo Eurotelevíziu (za 1+2. kvartál 2018) 3% obyvateľov SR.

Pre porovnanie najčítanejší (neprogramový) týždenník so 7% čítanosťou je titul Plus 7 dní, vydavateľstva News and Media Holding.

Podľa prieskumu MML-TGI, „podiel čítanosti týždenníkov na populácii predstavuje údaj 36%, čo je množstvo čitateľov, ktorí prelistujú, alebo prečítajú posledné vydanie niektorého z nami monitorovaných týždenníkov,“ uviedla spoločnosť Median.

Vydavateľstvo Petit Press vydáva programový týždenník TV Svet/TV OKO, ktorý podľa auditu nákladu združenia ABC SR dosiahol v júni 2018 predaj takmer 5 500 výtlačkov, pri náklade niečo cez 14 tisíc kusov.

Tento programový magazín, ako hybrid vychádza i ako príloha denníkov SME a Korzár, v týždennej periodicite pod upraveným názvom TV OKO, v júni 2018 podľa auditu ABC SR dosiahol predaj takmer 40 700 výtlačkov, pri náklade približne 56 400 kusov.

Vydavateľstvo News and Media Holding od 1. augusta 2018 výrazne posilnilo v printovom segmente, keď sa stalo 100% -ným vlastníkom spoločnosti Život Publishing čím sa súčasťou vydavateľstva stávajú tituly – EVA, Madam EVA, Život, Život Krížovky, Nový Čas pre ženy, Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, GEO, AUTO BILD Slovensko a ich webové mutácie. > Čítaj viac

News and Media Holding sa tak stáva najväčším vydavateľom na trhu printových titulov.

„Som presvedčený, že naše skúsenosti a výrazne posilnená trhová pozícia na slovenskom trhu nám umožnia neustále zvyšovať kvalitu obsahu získaných titulov tak, aby boli dlhodobo atraktívne pre našich čitateľov a zároveň inzertných klientov,“ uviedol Michal Teplica, generálny riaditeľ vydavateľstva News and Media Holding.

Podľa prieskumu MML za 4.Q 2017 a 1.Q 2018 oslovujú po akvizícii tituly News and Media Holding 69% podiel z čitateľov printových titulov a vydavateľstvo má dosah i na 50% internetovej populácie.

Skupina Penta Investments vlastní okrem vydavateľstva News and Media Holding (vzniklo zlúčením vydavateľstiev Centrum Holdings, Trend Holding a Spoločnosti 7 PLUS), aj české vydavateľstvo Vltava Labe Media (vzniklo zlúčením Astrosat Media, Vltava-Labe-Press, Tablet Media), spoločnosť NARKS-INFOSERVIS, má majoritný podiel vo vydavateľstve Orbis In a prostredníctvom spoločnosti NAMAV kontroluje 40%-ný podiel vo vydavateľstve Petit Press.

Spoločne s vydavateľstvom Ringier Axel Springer Slovakia skupina Penta vlastní 40%-ný podiel v spoločnosti United Classifieds, ktorá zastrešuje ich inzertné weby.

Pozrite si televízny promo spot:

Aktualizácia: do článku sme 31.8. doplnili televízny reklamný spot.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne