15.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Ďalšie nelegálne billboardy z Miletičovej ulice v Ružinove sa podarilo odstrániť

Najčítanejšie

V Ružinove sa podarilo samospráve dohodnúť s prenajímateľmi, aby nelegálne billboardy odstránili. Podobný problém riešili aj v mestskej časti Rača, kde sa po niekoľkých rokoch až na základe mediálneho tlaku Račianskeho Večerníka podarilo dosiahnuť úspech a billboard, nelegálnu čiernu stavbu prenajímateľ, spoločnosť Nubium odstránila. Pred pár dňami tiež zmizla reklamná obrazovka na budove Novej Tržnice na Trnavskom mýte v mestskej časti Nové Mesto.

„Ak prechádzate okolo nášho Trhoviska Miletičova, určite ste si v posledných pár dňoch všimli, že z jeho oplotenia miznú posledné komerčné billboardy. Je to úspech konania nášho úradu a kolegov zo samotného trhoviska. Reklamné agentúry na svoje náklady začali minulý týždeň demontovať posledné billboardy. Po ťahaniciach sa nakoniec podarilo všetko vyriešiť najlepším možným spôsobom – prišlo ku kultivovanej dohode a agentúry zaplatili súdne trovy a nájomné za celú dobu trvania sporu. Na plote zatiaľ zostáva ešte pár posledných kusov billboardov, ktorých majiteľ je neznámy a ktoré budú čoskoro zdemontované pracovníkmi trhoviska. Jediné dva billboardy, ktoré zostanú, sú majetkom samotného trhoviska (zo strán hlavného vstupu z Miletičovej), neslúžia na komerčnú činnosť, ale na pravidelné informovanie obyvateľov o kultúrnych podujatiach na trhu, o otváracích hodinách, či o lokálnych predajcoch,“ zdôveril sa Martin Chren, starosta Ružinova a doplnil:

„Zároveň budú na budúci týždeň premaľované aj zadné steny stánkov na druhej strane, kde už máme namiesto billboardov rozširujúci sa zelený plot a naši pracovníci postupne budú demontovať železné konštrukcie a opravovať plot“.

„Vizuálne to celú ulicu otvorí, spriehľadní a hlavne vás už nebudú otravovať hovoriace hlavy politikov. Navyše sa všetko nakoniec vyriešilo bez drahých advokátov a dlhoročných súdnych sporov, a teda aj bez finančných rizík a nákladov pre mestskú časť. V tejto súvislosti musím poďakovať aj spoločnostiam ISPA a NUBIUM, s ktorými sa nám nakoniec podarilo kultivovane a férovo dohodnúť,“ povedal Martin Chren, starosta Ružinova z platformy Tím Ružinov.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne