Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ktorý zverejnil odborný príspevok prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti, chren nie je len sezónnym doplnkom sviatočného menu, ale...
Podľa odborníkov na výživu a sezónne stravovanie je špargľa jednou z najhodnotnejších jarných plodín. Na Slovensku trvá jej sezóna zvyčajne od apríla do polovice...
V piatok, 4. apríla, oslavujeme Medzinárodný deň mrkvy. Tento deň vznikol v roku 2003 s cieľom šíriť povedomie o výnimočných vlastnostiach tejto koreňovej zeleniny....
Smoothie sú skvelým spôsobom, ako rýchlo a chutne doplniť bielkoviny a energiu. Pridaním kvalitného proteínu získate výživný nápoj vhodný po tréningu aj ako súčasť...
Šťava z kyslých uhoriek patrí medzi tie menej známe, ale mimoriadne účinné prírodné nápoje. Alena Groschová zo stránky komunity Prešporský fajnšmeker upozornila na jej...
Kyslá kapusta patrí medzi najzdravšie potraviny, ktoré môžeme v zime konzumovať. Najnovšie na jej výhody upozornil aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave, ktorý...
Staré recepty majú svoje čaro a stále dokážu inšpirovať aj v súčasnej gastronómii. Dôkazom je kuchárka „Wiener Kochbuch“ od Lojzky Seleskowitz, ktorá sa vďaka...
Predstavte si ovocie, ktoré spája lahodnú chuť, krémovú textúru a množstvo zdravotných benefitov v jednom. Avokádo, často označované za „zelené zlato“, už dávno nie...
Prechladnutie je nepríjemné ochorenie, ktoré dokáže skomplikovať každodenný život. Ak sa chcete cítiť lepšie, nemusíte ihneď siahať po liekoch. Pripravte si jednoduchý domáci recept,...
Facebooková stránka Postrehy mladého Imrocha sa podelila o zaujímavý gastronomický zážitok v podobe vianočných darčekov – troch druhov nakladaných syrov. Tieto ručne pripravené lahôdky...